Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

68. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

ka..

wrestling..shishing

met..ny

catch up..sh

burnt down..sh

Explanation.

Let’s give the correct spelling: REVENTING, FIGHTING, MEET, CATCHING UP, BURNING. The correct answer is Catch up, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: catch up.

Answer: catch up

catch up

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

69. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

endure..sh

inhale..sh

seeded

adopted..my

fell out .. sh

Explanation.

Here is the correct spelling: SUFFER, BREATHE, SOWED, ADOPTED, DISCHARGE. The correct answer is ADOPTABLE, since the participle is formed from the verb 1 of the conjugation ADOPT.

Answer: ADOPTED.

Answer: transferable

adoptable

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

70. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

hear.. my

move..my

stop..sh

dry..sh

paddock..sh

Explanation.

Let’s give the correct spelling: AUDIBLE, MOVABLE, YOU WILL CALL, DRY, DRIVE. The correct answer is YOU, as this is a verb of the 1st conjugation.

Answer: GO.

Answer: go

you will come

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

71. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

abandoned

fry..sh

do..sh

fill .. sew

noticed..ny

Explanation.

Let’s give the correct spelling: THROTTEN, FRY, WEEP, POUR, SPOKE. The correct answer is FRY, as this is a 2nd conjugation verb.

Answer: FRY.

Answer: fry

fry

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

72. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

spent..who

torment..my

unflapped..

received..m

delay..sh

Explanation.

Here is the correct spelling: SPENDED, TORTURED, PASTED, GET, DETAIN. The correct answer is PASTED, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation PASTE.

Answer: DISPLACED.

Answer: pasted

glued

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

73. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

throw..sh

hear..sh

master..sh

pasted

noticed .. who

Explanation.

Here is the correct spelling: YOU WILL HEAR, MASTER, STICK, NOTICE. You WILL change the correct answer, as this is a verb of the 1st conjugation.

Answer: SHOULD.

Answer: transfer

throw over

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

74. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

pay..shish

pasted

raska..shish

attach..sh

chasing .. chasing

Explanation.

Here is the correct spelling: PAY, GLUED, REPENT, ATTACH, CHASE. The correct answer is REPENT, as this is a verb of the 1st conjugation.

Answer: REPENT.

Answer: repent

repent

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

75. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

seen …

breathe…sh

hope… you hope

strengthened …

unscrewed…

Explanation.

Here is the correct spelling: SEEN, BREATHE, HOPE, STRENGTHENED, UNLOCKED. The correct answer is BREATHE, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: BREATHE.

Answer: breathe

breathe

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

76. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

groan..sh

breathe..sh

loose..

write..sh

who saw

Explanation.

Let’s give the correct spelling: MOAN, BREATHE, DISSOLVED, WRITE, SEEING. The correct answer is BREATHE, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: BREATHE.

Answer: breathe

breathe

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

77. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

hunched over

chasing

stuck..sh

installed

directional

Explanation.

Here is the correct spelling: HUNCHED, RUNNING, STARTED, SET, DIRECTIONAL. The correct answer is RACE, as this is a verb of the 2nd conjugation.

Answer: RACE.

Answer: chasing

chasing

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

78. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

frustrated..wat

sowed

hesitating… hesitating

puzzled..

podta..shaw

79. Write down the word in which the letter Yu is written at the place of the gap.

remembering

chalk..

red..t

jumping

hanging..

Explanation.

Answer: GRINDING.

Answer: grinding

grinding

Source: RESHU USE

Relevance: 2016 – 2017

Difficulty: advanced

Codifier section: Spelling of personal verb endings and participle suffixes

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.