Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

34. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

broken

spent..who

release..sh

don’t believe it.. sh

trusted

Explanation.

Here is the correct spelling: BROKEN, SPENT, RELEASE, DO NOT BELIEVE, TRUST. The correct answer is BROKEN, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation BREAK.

Answer: BROKEN.

Answer: broken

broken

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

35. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

replace..sh

move..my

resentment..shish

download..sh

much … my

Explanation.

Here is the correct spelling: REPLACE, MOVABLE, BE OFFENDED, JUMP, TORTURED. The correct answer is LEAP, since this is the verb LEAP of the conjugation.

Answer: DOWN.

Answer: jump

jumping

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

36. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

check..sh

shot…t

insignificant..my

offended..ny

unimaginable.. my

Explanation.

Let’s give the correct spelling: CHECK, SHOT, INSIGNIFICANT, OFFENDED, UNTHINKABLE. The correct answer is OFFENDED, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation OFFEND.

Answer: OFFENDED.

Answer: offended

offended

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

37. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

hesitant..my

broken..

hope..tsya

pasted

back..t

Explanation.

Here is the correct spelling: SHAKED, BROKEN, HOPE, GLUED, HAPPENED. The correct answer is GLUE, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation GLUE.

Answer: STICKED.

Answer: glued

glued

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

38. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

hung..my

mark..in

kind..my

sign .. sign

chasing

Explanation.

Let’s give the correct spelling: DEPENDENT, NOTICED, VISIBLE, SIGN, RUN. The correct answer is SIGN, as this is a verb of 1 conjugation.

Answer: SIGN UP.

Answer: sign

sign

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

39. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

pronunciation..sh

transform..my

loose..

throw..sh

broken..

Explanation.

Answer: pronounce

Answer: pronounce

pronounce

Source: RESHU USE

Relevance: 2016 – 2017

Difficulty: normal

Codifier section: Spelling of personal verb endings and participle suffixes

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

40. Write down the word in which the letter U is written at the place of the gap.

console..t

sign..t

looking..

dry..tsya

laudatory..

Option 3.

Explanation.

Answer: seeker.

Answer: seeker

looking for

Source: RESHU USE

Relevance: Used in 2015-2017

Difficulty: normal

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

41. Write down the word in which the letter Yu is written at the place of the gap.

run..t

glue..t

thought..t

frightening..

feed..t

Explanation.

Answer: frightening

Answer: frightening

frightening

Source: RESHU USE

Relevance: Used in 2015-2017

Difficulty: normal

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

42. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

independent..my

suspect..my

consumption..my

frowning..ny

who saw

Explanation.

Answer: independent.

Answer: independent

independent

Source: RESHU USE

Relevance: Used in 2015-2017

Difficulty: normal

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

43. Write down the word in which the letter U is written at the place of the gap.

hear..t

hold..t

disturbing..

chirping..

drag..t

Explanation.

Here is the correct spelling: HEAR, KEEP, ALARMING, CHIRTING, DRAGGING. The correct answer is THIRRING, since the participle is formed from verb 1 of the conjugation TWIST.

Answer: CHIRTING.

Answer: chirping

chirping

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

44. Write down the word in which the letter U is written at the place of the gap.

collapsing

hear .. tsya

shine..t

hold on

sorry..

Explanation.

Here is the correct spelling: CRASHING, HEARING, SHINING, HOLDING, STINGING. The correct answer is SHINE, as it is a verb of the 1st conjugation.

Answer: SHINE.

Answer: glitter

shine

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

45. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

hesitant..my

wrestling..shishing

painted

hear.. my

organize..my

Explanation.

Here is the correct spelling: SHAKED, FIGHT, PAINTED, AUDIBLE, ORGANIZED. The correct answer is AUDIBLE, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation HEAR.

Answer: AUDIBLE.

Answer: audible

audible

Source: RESHU USE

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.