Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

23. Write down the word in which the letter Y is written at the place of the gap.

check..t

attentive

ka..tsya

creeping

that..

Explanation.

Let’s give the correct spelling: CHECK, LISTENING, REPENT, CREEPING, MELTING. The correct answer will be CHECKED, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: CHECK.

Answer: check

will check

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

24. Write down the word in which the letter U is written at the place of the gap.

breathable

treating

laugh..t (they)

hear..t (they)

view..

Explanation.

Here is the correct spelling: BREATHING, HEALING, LAUGHING, HEARING. SEER. The correct answer is LAUGHTER, since this is the verb of the 1st conjugation.

The word leading cannot be correct: after all, you need to insert an UNSTRESSED vowel.

Answer: LOOK.

Answer: they want

laughing

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

25. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

unimaginable.. my

worrying..worrying

sharpen..sew

permission..my

kind..my

Explanation.

Here is the correct spelling: UNTHINKABLE, WORRY, NATOCHISH, RESOLVABLE, VISIBLE. The correct answer is RESOLVABLE, since the participle is formed from verb 1 of the conjugation ALLOW.

Answer: ALLOWED.

Answer: allowed

permitted

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

26. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

appointing

sow..sh

offended .. former

envisaged

exchange..

Explanation.

Here is the correct spelling: APPOINTED, YOU WILL SOW, OFFENDED, PROVIDED, EXCHANGED. The correct answer is ASSIGNING, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation ASSIGN.

Answer: APPOINTING.

Answer: appointed

appointing

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

27. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

transport .. you go

throw away..sh

aim .. you

feed..sh

hear.. my

Explanation.

Let’s give the correct spelling: CARRY, THROW OUT, AIM, FEED, AUDIBLE. The correct answer is thrown out, since this is a verb of the 1st conjugation.

Answer: THROW IT OUT.

Answer: throw away

throwing out

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

28. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

turn around

prick..sh

look.. you look

drank..sh

checked

Explanation.

Let’s give the correct spelling: SPIN, NEED, LOOK, DRINK, CHECK. The correct answer is NAKOLESH, since this is a verb of 1 conjugation.

Answer: GET IT.

Answer: poke

prick

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

29. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

linger..stay

look..sh

endure..sh

foreseen

hanging..

Explanation.

Here is the correct spelling: STAY, LOOK, BE SUFFERED. FORESEEING, DEPENDING. The correct answer is FORESIGHT, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation TO FOREIGHT.

Answer: FORESIGHT.

Answer: foresaw

foresaw

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

30. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

chalk..sh

incessantly.. my

sense .. sh

meaning..my

overwhelmed.. my

Explanation.

Let’s give the correct spelling: MELESH, NEUTILATED, PUSHING, SIGNIFICANT, STORMED. The correct answer is SIGNIFICANT, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation MEAN.

Answer: SIGNIFICANT.

Answer: significant

significant

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

31. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

ventilate..sh

say..sh

endure..sh

familiar .. you are

pronunciation..sh

Explanation.

Here is the correct spelling: AIR, SAY, BE SUFFERED, GET TO KNOW, SPEAK. The correct answer is SAY, since this is the verb of the 1st conjugation.

Answer: SAY.

Answer: say

say

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

32. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

abandoned..ny

disturbed..

independent..my

pour .. sew

noticed..ny

Explanation.

Let’s give the correct spelling: ABANDONED, TROUBLED, INDEPENDENT, RASHING, NOTICED. The correct answer is INDEPENDENT, since the participle is formed from the verb 2 of the conjugation DEPEND.

Answer: INDEPENDENT.

Answer: independent

independent

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

33. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

outlined .. who

under construction

go to bed

throw..sh

received..m

Explanation.

Let’s give the correct spelling: OUTLINED, BUILT, TREAT, LEAVE, GET. The correct answer is SUSPENSION, since this is a verb of the 1st conjugation.

Answer: STOP.

Answer: quit

throw

Source: RESHU USE

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.