Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

46. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

wrestling..shishing

kind..sh

dozing..sh

bed..sh

sow..sh

Explanation.

Let’s give the correct spelling: FIGHT, SEE, SLEEP, BED, SOW. You SEE the correct answer, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: SEE.

Answer: see

see

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

47. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

presenting..sh

drank..sh

sealed

paddock..sh

over..sh

Explanation.

Let’s give the correct spelling: PRESENT, PUT, STICK, DRIVE, COMPLETE. PRESENT the correct answer, as this is the verb of the 1st conjugation.

Answer: PRESENT.

Answer: submit

presenting

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

48. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

wrestling..shishing

turn around

chasing

hang..sh

hung..my

Explanation.

Here is the correct spelling: FIGHT, TURN, RACE, DEPEND, DEPENDENT. The correct answer is FIGHT because it is a verb of the 1st conjugation.

Answer: FIGHT.

Answer: fight

fighting

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

49. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

help..sh

wire..sh

cleaned up

assign..sh

invisible..my

Explanation.

Let’s give the correct spelling: HELP, CONDUCT, CLEAN, ASSIGN, INVISIBLE. The correct answer is HELP, as it is a verb of the 1st conjugation.

Answer: HELP.

Answer: help

help

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

50. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

perekol..sh

studded..ny

hear..sh

glued

sow..sh

Explanation.

Let’s give the correct spelling: REPAIR, DOTTED, HEAR, GLUED, SOW. You will HEAR the correct answer, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: HEAR.

Answer: hear

hear

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

51. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

abandoned..ny

disturbed..

fry..sh

pour .. sew

noticed..ny

Explanation.

Let’s give the correct spelling: ABANDONED, TROUBLED, FRY, RIP, NOTICED. The correct answer is FRY, as this is a 2nd conjugation verb.

Answer: FRY.

Answer: fry

fry

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

52. Write down the word in which the letter I is written at the place of the gap.

unforgettable.. my

split..sh

build..sh

inflexible..my

broken..

Explanation.

Let’s give the correct spelling: UNFORGETTABLE, SPLIT, BUILD, UNBENDABLE, BROKEN. The correct answer is CONSTRUCTION, since this is a verb of 2 conjugations.

Answer: BUILD.

Answer: build

build

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

53. Write down the word in which the letter E is written in place of the gap.

finish..sh

bind..t

believed .. who

unimaginable.. my

move..my

Explanation.

Here is the correct spelling: COMPLETE, LINK, BELIEVING, UNTHINKABLE, MOVED. The correct answer is BIND, as it is a verb of the 1st conjugation.

Answer: TIE.

Answer: bind

bind

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

54. Write down the word in which the letter Yu is written at the place of the gap.

wedged .. tsya

sow.. t

sign..you

chirping..

change..my

Explanation.

Here is the correct spelling: WEDGING, SOWING, SIGNING, CHIRRING, CHANGING. The correct answer is SOWED, as it is a verb of the 1st conjugation.

Answer: SOW.

Answer: sow

will sow

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

55. Write down the word in which the letter E is written at the place of the gap.

unimaginable.. my

spoil..sh

wrap..sh

sow..sh

who said nothing

Explanation.

Let’s give the correct spelling: UNTHINKABLE, DESTROY, COMPLETE, SOW, SAY. The correct answer is SOW, as it is the verb SOW conjugation.

Answer: SOW.

Answer: sow

sow

Source: RESHU USE

Rule: Vowels in verb endings and participle suffixes. Task 11

56. Write down the word in which the letter U is written at the place of the gap.

designate..sh

chirping..

meet..sh

appoint..my

dormant

Explanation.

Here is the correct spelling: SIGN, CHIRTERING, MEET, APPOINTED, SLEEPING. The correct answer is THIRRING, since the participle is formed from verb 1 of the conjugation THIRRING.

Answer: CHURCHING.

Answer: chirping

chirping

Source: RESHU USE

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.